Kontakt oss

Bruk skjemaet til høyre for å kontakte styret i hytteforeningen.

5 Fv986
Vest-Agder, 4443
Norway

P1010141 1024x768.JPG

Info

Løypekjøring i vinter 2016

Magnus Øgård Meisal

Snøen kom sent og Ånen hadde et uhell med løypemaskinen så løypekjøringen startet noe senere hos oss enn på Sinnes. Det kan imidlertid vise seg at løypekjøringen på Sinnes startet litt tidlig så maskinen gravde opp småstein som lå i løypene en god tid utover forvinteren.

Etter at ny løypemaskin var på plass har løypene blitt kjørt som avtalt.
Løypene blir kjørt i helgen så løypene er klare til bruk fra morgenen av lørdag og søndag. Avhengig av været vil kjøringen foregå om kvelden eller tidlig på dagen. Kveldskjøring er å foretrekke hvis været ligger til rette for det.

I år har Favoritthytten klargjort løypetraseen opp til indre Suleskard. Dvs løypen kjøres nå opp til parkeringsplassen rett nedenfor bommen på Suleskardveien. Til neste år vil Favoritthytten gjøre klar den siste biten opp til det nye hyttefeltet øverst i Suleskard, Suleskar Fjellgrend.

Fra bommen på Suleskardveien kan en velge 3 turmål. Man kan enten gå opp langs den gamle Jondalsløypa hvor det ofte er tråkket spor, og man kan ta turen oppover til høyre langs veien hvor Sira-Kvina kraftselskap kjører snøscooter og følge scootersporet inn til kraftstasjon/trafostasjon ved Øyarvann, 14 km tur/retur. Det tredje alternativet er å legge turen mot Hilleknuten når en er på toppen av Suleskardveien.

I Flatstøldalen er det mulig å følge veien innover fra Flatstølen der er det ofte fast snø og gode stavtak der Scooterne kjører til kraftverket inne i dalen. I vinterferien hadde det også vært noe scooterkjøring inn til Taumevatn så det ble lett å gå ditt. Løypene inn til Taumevatn og Grautheller er merket av Turistforeningen. På Taumevatn er det i helgene og i påsken kafé med mulig til å få kjøpt kaffe, lapper og Kvikk Lunsj.

I vinterferien brukte Roverne Jondalsløypa som scootertrening.
Tur retur til turisthytta på Taumevatn er ca 22 km. Til Grautheller er det litt lengre.

Kort tid etter påske vil kraftverket begynne å brøyte veien i Flatstøldalen. Ånen vil da fortsette å kjøre på vestsiden av dalen en tid fremover hvis forholdene tillater det.

Til slutt litt om løypekultur/regler jeg lærte som barn.

  1. Den som går oppover en bakke skal gå ut av veien for den som kommer nedover.
  2. Gå til høyre for hverandre når dere møtes. Hvis det bare er ett spor med løssnø på begge sider, som det var før løypemaskinene ble tatt i bruk, bør begge gå ut av løypen.
  3. Når det er kjørt opp ett spor på en side av en bred skitrase, er det den som går på venstre side av veien som skal vike
  4. Når du tar igjen noen skal du gå ut av løypen og ikke forstyrre den du tar igjen. Den som blir tatt igjen kan fortsette i sporet. Om det er tungt føre er det helt ok om den som blir tatt igjen slakker litt på farten for å hjelpe den som går forbi i løssnøen.
  5. Når du stopper skal du gå ut av løypen så det blir lett å passere.

Og en oppfordring til slutt. Ikke stopp opp nederst i en bakke hvor andre kommer i stor fart ned bakken. For eksempel i starten på Flatstølløypa rett før bommen.


Hilsen
Morten Wold
Leder ØiS